Crafty.ro - vinzi si cumperi handmade

vineri, 23 august 2013

Movie-Padre Pio (di Carlo Carlei)

“Amintiti-va, daca nu exista iubire in tot ceea ce faceti, toate eforturile sunt inutile!”. Filmul lui Carlo Carlei, “Padre Pio”, este o descriere detaliata a vietii si misiunii marelui sfant din San Giovanni Rotondo, o persoana carismatica, care avea ca si tel iubirea pe Dumnezeu si suferinta pentru umanitate si bunatate.
Filmul urmareste viata lui Padre Pio de la nasterea sa in Italia, pana la moartea sa in 1968 si beatificarea lui de catre Papa Ioan Paul al II. Chiar de la inceputul vietii sale, Padre Pio a fost un adevarat copil al lui Dumnezeu, dar dovada cea mai dramatica a acestui lucru se dovedeste a fi stigmata. Padre Pio a purtat ranile lui Hristos pe trup, picioare si maini timp de cincizeci de ani, pana cand acestea au disparut in zilele dinaintea mortii sale. In film, Padre Pio vorbeste despre cum a primit pentru prima data stigmatele si modul in care a trait cu acestea pentru toata viata. Padre Pio povesteste despre viata sa de preot, duhovnic si ghid spiritual cu o umilinta remarcabila si intelegere. Rezultatul este un portret complet al vietii unui om uimitor.
Padre Pio a fost canonizat de catre Sanctitatea Sa Ioan Paul al II pe 16 iunie 2002. In piata Sf. Petru s-a adunat o multime uriasa de oameni, de diferite rase si din diferite parti ale lumii, un moment care rar se intampla. Padre Pio a fost un mare cadou de la Dumnezeu pentru intunecatul secol 20. “Hristos este, de obicei atat de aproape de noi, dar nu reusim sa-L recunoaste! Cata orbie!”

Niciun comentariu: